Стара Загора е най-добрият град за живеене!


РЕПОРТАЖЪТ Е НА БНТ: Гости в студиото на "Денят започва" бяха Живко Тодоров, кмет на Стара Загора и Константин Вълков, програмен директор на Дарик радио. Повод за гостуването им е изборът на Градът на липите за най-добър град за живеене за 2016 година. Такава класаия Дарик радио прави вече от 10 години. Общо 12 града бяха отличени в 13 категории. За първи път Стара Загора става най-добър град за живеене. Тя беше избрана на базата на критерии, свързани с околната среда, качесвото на живота, раждаемост, възможност за отдих и работни места. Градът беше избран сред състезаващите се 27 обласни центрове. Любим град на слушателите тази година се оказа Бургас. София полчи отличие в две категории - за бизнес град и за град на дигитализацията. Намер едно по усвояване на евросредства са Плевен и Приморско. Най-печеливш град за миналата година се оказа Банско.

Видео от Стара Загора

Добавете коментар

Защитен код
Обнови


"Гласът на Стара Загора" използва бисквитки, тъй като старозагорският кмет Живко Тодоров и разни старозагорски измамници изядоха пържолите! Според европейското законодателство съм длъжен да ви предупредя! (Михаил Михайлов)

Този сайт е художествено произведение! Приликите на героите с действителни старозагорци са случайни! Дори и да видите някого на видео или снимка, то в този сайт става въпрос за една паралелна реалност, много по-забавна и увлекателна, но нямаща много общо с действителността! Описаните случки и събития понякога са плод на фантазията на редактора, който никога и по никакъв начин не злепоставя героите си... просто така е по-забавно!